Blijf op de hoogte

WATERDRINKER GREEN TRADE CENTER: HET ASSORTIMENT

Green Trade Center
10 / januari / 2018

Naast het bestaande assortiment van ongeveer 9.000 verschillende soorten kamer- en tuinplanten en boomkwekerij artikelen, zijn er veel nieuwe planten te vinden. 

Lees meer

TUINPLANT VAN DE MAAND JANUARI: CAMELLIA

Nieuws
09 / januari / 2018

Het is net iets uit een sprookje: als alles nog kaal is, bloeit de bladhoudende heester Camellia japonica (ook bekend onder de consumentennaam Camelia of Japanse roos) al uitbundig.

Lees meer

DRACAENA: WOONPLANT VAN DE MAAND JANUARI

Nieuws
22 / december / 2017

Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. 

Lees meer

GRAND OPENING 18 FEBRUARI

Green Trade Center
18 / december / 2017

Op 18 februari opent het Waterdrinker Green Trade Center (WGTC) officieel zijn deuren. Verwacht een totaalassortiment onder één dak: 10.000m² kamerplanten, 4.000m² tuinplanten en boomkwekerij artikelen, 3.500m² accessoires en 2.500m² bloemen. Tot die tijd wordt er nog even heel hard gewerkt zoals je kunt zien op de foto's. We houden je de komende weken op de hoogte!

Lees meer

KERSTROOS: TUINPLANT VAN DE MAAND DECEMBER

Nieuws
29 / november / 2017

De kerstroos (Helleborus) staat in december als Tuinplant van de maand in de spotlights. Als de meeste tuinplanten in winterslaap zijn, zorgt de kerstroos met haar diepgroene blad en stralende bloemen voor kleur in de wintertuin. 

Lees meer

AMARYLLIS: WOONPLANT VAN DE MAAND DECEMBER

Nieuws
22 / november / 2017

De Amaryllis brengt als woonplant zowel verstilling en luxe in je interieur, om lang van te genieten. 

Lees meer

VERRAS JE KLANTEN IN HET WGTC

Green Trade Center
20 / november / 2017

Wil je een inspirerende workshop voor je klanten organiseren, maar heb je niet de ruimte? Wij kunnen in het WGTC EXPO HOUSE je workshop of presentatie faciliteren en zelfs organiseren.

 

Lees meer

SAMEN NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST

Nieuws
08 / november / 2017

Tijdens de Trade Fair Aalsmeer wordt op initiatief van de ondertekenaars van het Versnellers Manifest een aantal bijeenkomsten (op 8 en 9 november) georganiseerd die er toe bijdragen dat verduurzaming van de sierteeltsector in hoog tempo wordt gerealiseerd. 

Lees meer

SAMEN HET HART VAN DE CONSUMENT VEROVEREN

Nieuws
07 / november / 2017

De harten van consumenten veroveren is vandaag de dag een steeds lastigere opgave. Natuurlijk willen we allemaal consumenten verleiden om méér bloemen en planten te kopen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de consument ook echt in het hart raken? Dat kan alleen als we samenwerken! Raak je de consument in het hart, dan krijg je een plekje in hun hoofd (én portemonnee).

Lees meer

WATERDRINKER IN JURY VAN LET IT GROW INCUBATIEPROGRAMMA

Nieuws
01 / november / 2017

Het tweede incubatieprogramma van Let it Grow is van start! Acht start-ups met een groen innovatief concept zijn geselecteerd voor deelname door een deskundige jury, onder wie directeur Mariska Foppen van Waterdrinker Aalsmeer.

Lees meer

PODIUM VOOR NIEUWKOMERS

Green Trade Center
13 / oktober / 2017

Een van de highlights binnen het Waterdrinker Green Trade Center (WGTC) is de DESIGN BOX. De DESIGN BOX biedt jonge designers een podium: een plek waar zij hun vernieuwende blik op het gebied van planten kunnen presenteren. 

Lees meer

WATERDRINKER TRENDS & CONCEPTS 05

Nieuws
12 / oktober / 2017

De dagen worden korter en kouder. Dat betekent: binnenblijven en kaarsjes aan. We selecteerden 12 items voor een herfst-proof interieur. Laat die bladeren maar dwarrelen!

Lees meer

INSPIRATION HOUSE

Green Trade Center
29 / september / 2017

Ben jij altijd op zoek naar inspiratie tijdens het shoppen? Dan biedt het INSPIRATION HOUSE uitkomst! 

Lees meer

TUINPLANT VAN OKTOBER: VIOOLTJE

Nieuws
28 / september / 2017

In de tuin verandert alles snel in oktober. De bomen laten hun blaadjes vallen en de zomerbloeiers en vaste planten zijn aan het eind van hun bloeiperiode. Zo niet de violen. Die vinden de lagere temperaturen juist prima en bloeien uitbundig tot de winter invalt. 

Lees meer

WOONPLANTEN VAN OKTOBER: ZUIVER GROEN

Nieuws
28 / september / 2017

Zuiver groen draait om planten met luchtzuiverende kwaliteiten, die het leefklimaat sterk verbeteren. Sommige planten nemen schadelijke stoffen op, geven zuurstof af en helpen de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Ontdek dus snel deze natuurlijke luchtzuiveraars: Spathiphyllum, Gerbera, Nephrolepis en klimop. 

Lees meer

NEW: LAB

Green Trade Center
18 / september / 2017

Een van de highlights binnen het Waterdrinker Green Trade Center (WGTC) is absoluut het LAB! Het LAB wordt dé plek waar veredelaars en kwekers hun laatste groene ontwikkelingen kunnen tonen.

Lees meer

BIJZONDER: CENTELLA ASIATICA 'LUCKY LEAVES'

Nieuws
12 / september / 2017

Elke 2 weken laat onze inkoopcoördinator bijzondere planten, Ed Mol, iedereen kennis maken met de meest bijzondere plant van dat moment. Dit keer in de spotlight: de Centelle asiatica 'Lucky Leaves'.

Lees meer

HUIS VAN DE KWEKER

Green Trade Center
28 / augustus / 2017

Begin 2018 openen de deuren van het Green Trade Center in Aalsmeer. Het Green Trade Center, ook wel het ‘Huis van de Kweker’ genoemd, wordt het grootste inkoopcentrum en de ontmoetingsplek voor professionals uit heel Europa waar beleving en kennis kunnen worden gedeeld. 

Lees meer

WATERDRINKER TRENDS & CONCEPTS 04

Nieuws
28 / augustus / 2017

In een wereld vol prikkels en afleiding is een rustmoment zo af en toe erg fijn. Genietend van de rustgevende natuur houd je het relaxte vakantiegevoel nog even in stand. Natuurlijke designs en wuivende grassen passen helemaal bij deze ontspannende sfeer. Laat je inspireren door onze favorieten!

Lees meer

Tuinplant van september: bolchrysant

Nieuws
20 / augustus / 2017

Bolchrysanten stralen wanneer de dagen kort zijn. De plant reageert namelijk op deze korte dagen door knoppen aan te leggen en vervolgens zo rijk te bloeien dat het blad er helemaal onder schuil gaat. De mooie bollen vol bloemen schitteren wekenlang en geven zo nog meer glans aan de nazomer.

Lees meer

Woonplant van september: Alocasia

Nieuws
20 / augustus / 2017

Alocasia, ook wel bekend als olifantsoor, heeft grote, mooi getekende bladeren. Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. De bloei (in de vorm van een aar) is bij deze woonplant niet erg indrukwekkend, de sierwaarde zit vooral in het schitterende groen. 

Lees meer

Tuinplant van augustus: Gentiaan

Nieuws
19 / juli / 2017

Door zijn intens blauwe kleur en de mooie klokvormige bloemen laat de gentiaan ons wegdromen over alpenweides, de plek waar hij van nature groeit. Het assortiment gentiaan is flink ontwikkeld en er komen witte, roze, blauwe en tweekleurige variëteiten in voor. Een prachtige vaste plant voor in potten of in de volle grond. 

Lees meer

Woonplant van augustus: Aloë

Nieuws
19 / juli / 2017

Zet eens een stukje levende natuurhistorie op tafel met Aloë, de dinosaurus onder de woonplanten, die weer helemaal trendy is door zijn oer en stoer uitstraling. Een gestileerde rozet met bladeren die kunnen variëren van zilvergrijs tot diepgroen maakt Aloë tot een zeer karakteristieke woonplant die soms ook nog eens prachtige bloemen laat zien.

Lees meer

Waterdrinker Trends & Concepts 03

Nieuws
13 / juli / 2017

Deze zomer brengen we zo veel mogelijk tijd buiten door. Het liefst in een omgeving die zorgt voor een relaxt gevoel; genieten zonder zorgen is namelijk het motto! Maak van de tuin een verlengde van het huis. Met de nieuwste accessoires zorgt dit voor een instant vakantiegevoel.

Lees meer

Zonder duurzaamheid geen toekomst

Nieuws
04 / juli / 2017

Onlangs heeft Waterdrinker, samen met Royal Lemkes, Dutch Flower Group en Royal FloraHolland het manifest ‘Samen duurzaamheid en transparantie versnellen’ ondertekend. Een belangrijke stap om ons land als Sierteeltland in de wereld op de kaart te houden!

Lees meer

Tuinplanten van juli: zomerbollen-op-pot

Nieuws
03 / juli / 2017

Wist u dat ook in de zomer bloembollen-op-pot worden verkocht? Ze brengen een terras in een instant zonnige sfeer. Tuinplanten van juli zijn drie zomerbloeiende bolgewassen-op-pot: Calla, Lelie en Ornithogalum. Gevarieerd, kleurrijk en imposant. 

Lees meer

Woonplant van juli: Kalanchoë

Nieuws
03 / juli / 2017

Volle zon, hoogzomer, hogedrukgebieden? Kleur je leven, je huis en je tuin met Kalanchoë, de makkelijkste, kleurrijkste plant ooit! 

Lees meer

Een duurzame tuinbranche: ambitie 2.0

Nieuws
30 / juni / 2017

Waterdrinker hecht veel belang aan een duurzame en transparante keten. Om dit extra kracht bij te zetten hebben wij samen met initiatiefnemer Tuinbranche Nederland, de ambitie gewasbescherming 2.0 ondertekend.

Lees meer

WAT GEBEURT ER OP DE BOUWPLAATS?

Green Trade Center
26 / juni / 2017

Met het leggen van de eerste funderingspaal nog vers in ons geheugen, krijgt het Waterdrinker Green Trade Center inmiddels steeds meer vorm! We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

Waterdrinker Trends & Concepts 02

Nieuws
01 / juni / 2017

De zomer komt er weer aan en dat betekent maar één ding: lange avonden op het terras of in de tuin! Deze zomer kiezen we voor veelzijdige producten, het liefst ambachtelijk en vakkundig gemaakt. Omring jezelf met de nieuwste accessoires en zorg voor het ultieme zomergevoel.

Lees meer

Woonplanten van juni: mannenplanten

Nieuws
01 / juni / 2017

Stoer groen moet je doen, alleen al omdat je huis er van opknapt. En dat het ook nog eens positief uitstraalt op je imago, is uiteraard mooi meegenomen. 

Lees meer

Tuinplanten van juni: zomerbloeiende vaste planten

Nieuws
01 / juni / 2017

Met zomerbloeiende vaste planten haalt u kleur en geur naar uw terras, een lokroep voor bijen en vlinders. En omdat het winterharde vaste planten zijn, heeft u er zomer na zomer plezier van. Maak snel kennis met de Echinacea, Phlox en Delphinium.

Lees meer

Tuinplant van mei: Mandevilla

Nieuws
03 / mei / 2017

De Mandevilla is een van de meest vrolijke, bloeiende tuinplanten. Met zijn witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen maakt hij van iedere tuin een zomers feestje. Als welige groeier maakt hij bovendien in no-time lange ranken die een muur of schutting vrolijk bedekken.

Lees meer

Woonplanten van mei: binnenstebuiten-planten

Nieuws
03 / mei / 2017

Calla, Campanula, Celosia, Ballonklokje en Lelie: prachtige woonplanten, die zowel binnen als buiten kunnen staan en zo die twee op een natuurlijke manier met elkaar verbinden. Kies jouw favoriet en maak van zowel binnen als buiten een zomers feestje!

Lees meer

Tuinplant van april: Clematis

Nieuws
03 / april / 2017

De Clematis, of bosrank, is de bekendste klimplant onder de verticale groeiers. Heeft u een muur, schuur of pergola, dan zorgt deze ambitieuze plant voor een uitbundige, kleurrijke begroeiing.

Lees meer

Woonplant van april: Bananenplant

Nieuws
03 / april / 2017

Veel mensen kennen de bananenplant (Musa) van verre reizen en vakanties. De tropische bananenplant wordt als dwergbanenplant aangeboden en is daardoor ook perfect voor in de huiskamer. Kenmerkend voor de Musa zijn de grote, gaafrandige bladeren.

Lees meer

KOMST VAN EEN NIEUW HANDELSCENTRUM IN AALSMEER OFFICIEEL GEVIERD!

Green Trade Center
09 / maart / 2017

Een uitnodigende, toonaangevende en vooral inspirerende plek, waar zowel wederverkopers (bloemisten, tuincentra, concept stores, groothandels, hoveniers en webshops) als leveranciers van bloemen, planten en accessoires elkaar kunnen ontmoeten. Maar vooral een centrum waar alles te vinden is om de consument te verleiden méér bloemen en planten te kopen. Om zo een gezonde en gelukkige leefomgeving te creëren. Dat is het uitgangspunt waaruit het Waterdrinker Green Trade Center is ontstaan. 

Lees meer

Tuinplanten van maart: Citrusboompjes

Nieuws
28 / februari / 2017

Mooie kleuren, zoete geuren en als het meezit een bescheiden fruitoogst; dat maakt citrusboompjes op zich al leuk. Maar deze mediterrane beauty’s blijven ook nog eens groen, zodat u er het hele jaar door plezier van heeft.

Lees meer

Woonplant van maart: Bromelia

Nieuws
28 / februari / 2017

Bromelia is het schoolvoorbeeld van 'design by nature'. Trechters, kelken, veren, lepels of een wirwar aan sprieten – ze hebben het allemaal te bieden. Met Bromelia haal je het mooiste uit het regenwoud in huis.

Lees meer

Dit brengt 2017: groen!

Nieuws
08 / februari / 2017

Wat brengt 2017 ons op het gebied van wonen en leven? Het magazine Eigen Huis & Interieur vroeg het een groen-specialist, een ontwerper en een kleurengoeroe, en wat blijkt... ook 2017 wordt groen!

Lees meer

Tuinplanten van februari: voorjaarsbollen op pot

Nieuws
27 / januari / 2017

Met voorjaarsbollen op pot vervroeg je het voorjaar in de tuin en in de huiskamer. Want wanneer het eerste beetje warmte zich aandient, schieten de bloemen uit het bolletje en groeien uit tot vrolijke, heerlijk geurende lentetoppers.  

Lees meer

Woonplanten van februari: exclusieve palmen

Nieuws
27 / januari / 2017

De palmfamilie is veelzijdig en nuttig. Palmen leveren kokos, dadels, olie, suiker, rotan, raffia en sago en hebben een belangrijke rol in de wereldeconomie. Als woonplant zijn ze hét symbool van de (sub)tropen.

Lees meer

Interview: kwekerij Fikona

Nieuws
18 / januari / 2017

Deze laatste editie staat kwekerij Fikona centraal. Een toonaangevende kwekerij van groene planten in het Belgische Koningshooikt, in de nabijheid van Lier. We spraken met Arthur Zwinkels, sales manager bij Fikona, over Belgische kwaliteit en het streven naar perfectie. 

Lees meer

Interview: kwekerij Bunnik Plants

Nieuws
12 / januari / 2017

Deze editie staat Bunnik Plants centraal, een potplantenkwekerij gespecialiseerd in groene kamerplanten. Wij spraken met account manager Jan Bier over hun innovatieve projecten en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees meer

Interview: kwekerij Stolk Flora

Nieuws
09 / januari / 2017

Deze week staat kwekerij Stolk Flora centraal, een Orchideeënkwekerij die kiest voor een natuurlijke benadering van de teelt. Wij spraken met Jan Stolk en Marco Hartensveld over hun bij-vriendelijke Orchideeën en duurzame mentaliteit.

Lees meer

Interview: kwekerij Teun Valstar

Nieuws
06 / januari / 2017

Deze keer staat kwekerij Teun Valstar centraal, een potplantenkwekerij in tropische kamerplanten. Wij spraken met eigenaar Teun Valstar over zijn bijzondere product en het belang van duurzaam ondernemen.

Lees meer

Interview: kwekerij Piet Vijverberg

Nieuws
04 / januari / 2017

Tijdens het thema Forest Bathing staan gezondheid en duurzaamheid centraal. In de Cash & Carry vind je daarom de komende weken inspirerende kwekerspresentaties van kwekers die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een duurzame of gezonde wereld. Wij waren erg nieuwsgierig naar deze verhalen en zijn langsgegaan bij de kwekers om meer te weten te komen.

Lees meer

Tuinplant van januari: Winterheide

Nieuws
04 / januari / 2017

Wie wel eens op de heide komt voor een heerlijke wandeling herkent vast het mooie, bijna oneindige tapijt van kleurige bodembedekkende planten met bloemetjes.Dat is Winterheide. Deze plant geeft in koude maanden veel kleur in de natuur, in de tuin of op het terras.

Lees meer

Woonplant van januari: Ficus benjamina

Nieuws
04 / januari / 2017

Groot, groen, effen, gevlamd – met Ficus benjamina haal je een geweldige binnenboom in huis om je door de donkere maanden te helpen.

Lees meer

'Het Huis van de Kweker'

Nieuws
20 / december / 2016

Nog even en dan gaat de eerste paal van het nieuwe Green Trade Center de grond in. Vakblad voor de Bloemisterij sprak met directieleden Mariska Foppen en Bob Moria over het nieuwe centrum, ook wel het 'Huis van de Kweker' genoemd.

Lees meer

6 Days of happy greenness

Nieuws
06 / december / 2016

Tijdens de afgelopen editie van Our World of Plants was er weer een hoop te zien én te beleven. Al deze informatie is nu gebundeld en online beschikbaar. Lees snel verder en laat je inspireren!

Lees meer

Tuinplant van december: Spar

Nieuws
22 / november / 2016

De spar kennen we al sinds jaar en dag als de meest gebruikte kerstboom. Met zijn fijne, een beetje prikkende naalden staat hij in menig huiskamer te pronken. Maar ook in de tuin is de spar een graag geziene, wintergroene conifeer, want dat is het eigenlijk.

Lees meer

Woonplant van december: Azalea

Nieuws
22 / november / 2016

Door de rijke overvloed aan bloemen de groene blaadjes bijna niet meer kunnen zien: met Azalea knal je echt het jaar uit. 

Lees meer

Tuinplant van november: Hulst

Nieuws
11 / november / 2016

Hulst is door zijn mooie bladkleuren en bijzondere bladvorm een graag geziene plant in de tuin. En je kunt de meeste soorten ook nog eens in allerlei vormen knippen, van haag tot prachtige bol op een stam. 

Lees meer

Woonplanten van november: Bijzondere orchideeën

Nieuws
11 / november / 2016

Spraakmakende vormen, prachtige kleuren, spectaculaire bloemen, november staat helemaal in het teken van orchideeën die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek.

Lees meer

Tuinplant van mei: Salie

Nieuws
22 / april / 2016

Met de Tuinplant van de Maand mei krijgt je tuin een echte pluim: Bij een zuchtje wind wuiven de paarse pluimen van de Salie sierlijk heen en weer en je blijft er vol bewondering naar staren.

Lees meer

Woonplanten van mei: Tropische schoonheden

Nieuws
22 / april / 2016

Het ultieme vakantiegevoel komt deze maand samen in drie woonplanten waarmee elke woonkamer een vleugje avontuur krijgt: Medinilla, Gloriosa en Anigozanthos. Wat alle drie deze schoonheden gemeen hebben, is hun bijzondere kleur en opvallende blad!  

 

Lees meer

Mom

Nieuws
13 / april / 2016

Moederdag is dit jaar zoeter dan ooit! Zachte roze en paarse tinten in combinatie met vrolijke bloemetjes, zoals de campanula, creëren meteen een lieflijke uitstraling.

Lees meer

Tuinplant van april: mini-petunia

Nieuws
25 / maart / 2016

Als je in april alvast op zoek bent naar dat heerlijke zomergevoel, dan is de kleurrijke mini-petunia een geweldige tuinbloeier. 

Lees meer

Woonplant van april: Peperomia

Nieuws
25 / maart / 2016

Peperomia is er in vele soorten, maten, soorten en kleuren, van groen tot roze. De planten hebben grote sierwaarde door de vorm en kleurtekening van de bladeren.

Lees meer

Tuinplant van maart: Azalea

Nieuws
19 / februari / 2016

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. Geef de plant nu alvast een plekje in de tuin, zodat je in mei kunt genieten van een uitbundige bloemenzee. 

Lees meer

Woonplant van maart: Witte, geurende bloeiers

Nieuws
19 / februari / 2016

Prachtig om te zien, veelzijdiger dan je denkt en een perfecte manier om een voorschot op de zomer te nemen. Witte, geurende bloeiers vrolijken de boel lekker op en verdienen daarom een prominent plekje in huis! 

Lees meer

Hi Spring! We've been expecting you!

Nieuws
19 / februari / 2016

Het is tijd om je uit te rekken na een lange ‘winterslaap’ en het voorjaar te verwelkomen! 

Lees meer

Uw mening is belangrijk

Nieuws
05 / februari / 2016

Uw mening en ervaringen zijn voor ons erg belangrijk. Wat vindt u bijvoorbeeld van ons assortiment, de service en koopt u (ook) in via de webshop?

Lees meer

Love letters

Nieuws
29 / januari / 2016

14 februari vieren we de dag van de liefde… Een mooi moment om een ieder die ons lief is te vertellen wat ze voor ons betekenen. 

Lees meer

Groen in de Klas

Nieuws
15 / januari / 2016

Groene planten in de klas zorgen voor een beter binnenklimaat! Het gevolg: minder ziekteverzuim en betere leerprestaties! Met een groene muur wordt het niet alleen een stuk gezelliger in de klas, maar het is ook gezond, educatief én het geeft uw school een groen en maatschappelijk verantwoord imago!  

Lees meer

Tuinplant van januari: Blauwe coniferen

Nieuws
06 / januari / 2016

Wanneer veel tuinplanten nog in diepe rust zijn en bladvorming op zich laat wachten, zorgen blauwe coniferen nu al voor een behaaglijke sfeer.  

Lees meer

Woonplant van januari: Kamerbomen

Nieuws
06 / januari / 2016

Perfect om de leegte van de kerstboom op te vangen en al het kale groen buiten te compenseren: indrukwekkende en rustgevende kamerbomen.  

Lees meer

Green treasures, green is not just a colour!

Nieuws
18 / december / 2015

Groen, we willen groen! Een nieuw jaar, goede voornemens en alle Kerstversiering is de deur uit. Daarom willen we groen in huis! 

Lees meer

Tuinplant van december: Helleborus

Nieuws
27 / november / 2015

Als de meeste tuinplanten in winterslaap zijn, zorgt de kerstroos met haar diepgroene blad en stralende bloemen voor kleur in de wintertuin.

Lees meer

Woonplant van december: Hyacinthus

Nieuws
27 / november / 2015

Aan de Hyacint de eer om het jaar af te sluiten! De Hyacint is vooral geliefd om de heerlijke geur die zij verspreidt waarmee ze het voorjaar aankondigt.

 

Lees meer

Merry & Bright

Nieuws
20 / november / 2015

We mogen het weer gaan versieren in en om het huis met lichtjes, linten en kransen. Dit kan natuurlijk maar één ding betekenen: Kerstmis!

Lees meer

Our World of Plants update - donderdag

Nieuws
05 / november / 2015

Ongelooflijk hoe snel zo’n week voorbij vliegt. Vandaag is de 5e en een-na-laatste dag Our World of Plants! Mocht je nog niet in de gelegenheid zijn geweest, kom dan snel nog even langs voordat het te laat is. Vandaag kun je ons bezoeken tot 17.00 uur en morgen tot 13.00 uur.  

Lees meer

Our World of Plants update - woensdag

Nieuws
04 / november / 2015

Dag 4 van Our World of Plants! En wat voor dag! Het is gezellig druk in de stand en er zijn weer allemaal leuke dingen te beleven. Vandaag is ook de FloraHolland Trade Fair begonnen en vanavond vindt het Cultra Event plaats. Genoeg reden dus om nog even langs te komen. Uiteraard kun je van onze barista’s een heerlijk kopje koffie verwachten.  

Lees meer

Our World of Plants update - dinsdag

Nieuws
03 / november / 2015

De tijd vliegt! We zitten alweer op de derde dag Our World of Plants en steeds meer mensen weten ons te vinden. Heb je nog geen bezoekje gebracht? Kom dan snel langs, we staan er nog tot en met vrijdag. Vanaf morgen is ook de FloraHolland Trade Fair geopend: ideaal om dit met elkaar te combineren!  

Lees meer

De Bloemenbrigade

Nieuws
03 / november / 2015

‘Ik heb altijd in de communicatiebranche gewerkt, maar miste het werken met vorm en kleur. Ook wilde ik niet meer achter de computer zitten. Tijdens een traject waarin ik zocht naar wat nu precies mijn passie was, ben ik gaan stagelopen bij een bloemist. Na een tijdje wist ik zeker dat ik dat fulltime wilde gaan doen! Ik ben van mening dat als je met iets nieuws begint, je je ook echt moet onderscheiden van de rest. Festivals en foodtrucks zijn mijn inspiratie geweest!'

Lees meer

De Balkonie

Nieuws
03 / november / 2015

'Toen ik een tijdje geleden door een tuincentrum liep, viel me op dat deze vooral gericht is op mensen met een tuin. Er zijn bijna geen producten voor mensen met een balkon, terwijl in Amsterdam bijna niemand een tuin heeft. Daarnaast zijn de meeste tuincentra ook buiten de stad terwijl je soms maar een paar plantjes nodig hebt voor je balkon. Dit is jammer, want ik geloof dat een eigen stukje groen in de stad een blijer mens van je maakt. En zo was het idee voor De Balkonie ontstaan.'

Lees meer

Wildernis

Nieuws
03 / november / 2015

‘Wildernis bezoeken moet een ervaring zijn. Wat wij hier doen gaat verder dan mensen aanzetten tot het kopen van producten: je kunt hier namelijk niet alleen terecht voor planten en tuinartikelen, maar ook genieten van een lekker kopje koffie of een workshop volgen. Wij willen iedereen inspireren meer met groen te doen! Ons doel is om samen Amsterdam een stukje groener te maken en op deze manier bij te dragen aan het maatschappelijk belang van onze stad.' 

Lees meer

Our World of Plants update - maandag

Nieuws
02 / november / 2015

Gisteren was het dan eindelijk zover: de aftrap van Our World of Plants 2015! En het harde werken van afgelopen weken heeft zijn vruchten afgeworpen. De hele Cash & Carry is omgetoverd tot festivalterrein met inspirerende presentaties, vrolijke wegbewijzering en natuurlijk prachtige planten!  

 

 

Lees meer

Planten reduceren schadelijke Vluchtig Organische Stoffen (VOS) in de lucht met 50%!

Nieuws
30 / oktober / 2015

Wij brengen vaak meer dan 90% van onze tijd binnenshuis door, de lucht die wij hierbij inademen is soms 5 tot 10 keer meer vervuild dan de lucht buiten. Uit onderzoek van klimaat architect Marius Ballieux, ondersteund door Waterdrinker Aalsmeer en Nieuwkoop Europe, blijkt dat planten veel van de schadelijke VOS uit de lucht filteren. Dit heeft positieve effecten voor de gezondheid tot gevolg. Het bewijs dat planten de functie van ventilatiesystemen (gedeeltelijk) over kunnen nemen! 

Lees meer

Our World of Plants

Nieuws
30 / oktober / 2015

Vanaf zondag 1 november staat Waterdrinker weer een week lang in het teken van Our World of Plants (OWoP)! Dit jaar wordt de hele Cash & Carry omgetoverd tot een festivalterrein met inspirerende presentaties, vernieuwende concepten en natuurlijk de prachtige producten die bezoekers van ons gewend zijn. Botanic Awe, het thema van dit jaar, dekt precies de lading: an overwhelming feeling of reverence, admiration, etc., produced by that which is grand, sublime, extremely powerful.

Lees meer

© Waterdrinker 2018 - Website door Pieter Smit Media

Ornithogalum 'Milky way' XXL Bloem

Kamerplanten
Vanaf € 22,50

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vel lectus eu nulla lobortis finibus.

Vestibulum auctor leo ac risus scelerisque commodo. Curabitur in gravida sapien, non mollis ante.

Bekijk in webshop

Euphorbia stenoclada


Bekijk in webshop

Sansevieria zeylanica


Bekijk in webshop

Lymania


Bekijk in webshop

Ceropegia


Bekijk in webshop

Epiphylum angular


Bekijk in webshop

Rhipsalis ramuloses


Bekijk in webshop

Tillandsia 'Samantha'


Bekijk in webshop