Duurzaam ondernemen met respect voor mens en milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en respect voor mens en milieu zijn thema’s die voor Waterdrinker niet meer weg te denken zijn. Het past in onze visie om zaken te doen op een eerlijke en verantwoorde manier, waarbij wij onze verantwoording willen nemen voor de impact die onze activiteiten hebben op de samenleving. Mede om die reden heeft Waterdrinker besloten de internationale richtlijnen van ISO 26000 te volgen. ISO 26000 geeft handvatten om maatschappelijke verantwoordelijkheid 'op maat' in te vullen. ISO 26000 is een richtlijn voor een zelfverklaring welke ons helpt te bepalen wat MVO voor Waterdrinker betekent en hoe wij dit structureel kunnen invoeren. We zien dit als een levend document dat regelmatig ‘ververst’ wordt als we nieuwe projecten oppakken.

Duurzaamheid betekent ook het zoeken naar samenwerking met andere bedrijven en/of instanties, onder andere over het ontwikkelen van nieuwe kennis of natuurvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen (ambitie gewasbescherming 2.0). We hebben elkaar nodig om gezamenlijk duurzamer te kunnen worden. Daarnaast gaan we het gesprek aan met kwekers over duurzaam kweken.  Als lid van FSI (Floricultural Sustainability Initiative) hebben we afgesproken dat in 2020 minimaal 90% van onze producten worden gekocht bij kwekers met een duurzaamheidscertificaat. Om dit proces te versnellen heeft Waterdrinker in mei 2017, samen met Royal Lemkes, Dutch Flower Group en Royal FloraHolland het manifest ‘Samen duurzaamheid en transparantie versnellen’ ondertekend. 

Waterdrinker wil graag het bewustzijn onder consumenten over de sierteeltsector en het belang van planten in de leefomgeving vergroten en beleving terug brengen.  Wist u bijvoorbeeld dat wij 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen? En dat de lucht binnen 5 tot 10 keer meer vervuild is dan de lucht buiten? Waterdrinker zet zich al lange tijd in om het belang van planten in de leefomgeving onder de aandacht te brengen. Om deze boodschap te versterken ondersteunt Waterdrinker wetenschappelijk onderzoek op dit gebied, zoals naar het effect van planten in een klaslokaal. Ook zijn wij een van de grondleggers van www.intogreen.nl, het platform waar kennis over groen op een toegankelijke manier gedeeld wordt.

Wilt u meer weten over MVO en Waterdrinker? Neem dan contact met ons op!

 

Ines van der Boon
MVO coördinator
i.vanderboon@waterdrinker.nl

 
 
 
 
 

Koen Druijf
MVO specialist
k.druijf@waterdrinker.nl

 

 

 

 

© Waterdrinker 2018 - Website door SMIT. Digitaal vakmanschap

Ornithogalum 'Milky way' XXL Bloem

Kamerplanten
Vanaf € 22,50

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vel lectus eu nulla lobortis finibus.

Vestibulum auctor leo ac risus scelerisque commodo. Curabitur in gravida sapien, non mollis ante.

Bekijk in webshop

Euphorbia stenoclada


Bekijk in webshop

Sansevieria zeylanica


Bekijk in webshop

Lymania


Bekijk in webshop

Ceropegia


Bekijk in webshop

Epiphylum angular


Bekijk in webshop

Rhipsalis ramuloses


Bekijk in webshop

Tillandsia 'Samantha'


Bekijk in webshop